Boek

NOTA BENE: In verband met het Corona-virus werk ik op dit moment alleen online. Alle sessies en kennismakingsgesprekken vinden plaats via Zoom (een soort videobellen). Heb je behoefte aan hulp, maar twijfel je of online sessies wel iets voor je zijn? Probeer het uit en mocht online je toch niet bevallen, dan breng ik de sessie niet in rekening.

Perbericht uitgeverij AmboAnthos:

Moederziel: een aangrijpend en hoopvol boek voor iedereen die worstelt met onverwerkte pijn

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters… maar toch is daar altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out heeft, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren. Moederziel is haar verhaal.

‘Ik hoop dat mijn verhaal je bewust maakt van de veerkracht die ieder mens heeft op de momenten dat het leven je uitdaagt. Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag.

Moederziel verschijnt in juni 2020 • isbn 978 90 263 4986 7 • verschijnt ook als e-book. Bekijk hier de brochure voor de boekhandels en zie hier bladzijde 14-15 uit de brochure voor meer info over het boek.

Wil je alvast meer weten? Klik danhier voor een interview hierover op youtube of lees onder 'Media' het artikel in de Moederdageditie van de Libelle van mei 2019.

Mijn grootmoeder en mijn moederMijn moeder en ik in 1974Mijn dochters

*Voor meer informatie over PRI - Past Reality Integration - check de PRI website: www.prionline.nl

Fotografie by Petra Hoogerbrug in opdracht van Libelle
  • Always believe that something wonderful is about to happen.
  • Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
  • Never let your fear decide your future.
  • You know all those things you've always wanted to do? You should go do them.
  • At this very moment, life is perfect.
  • If you're always racing to the next moment, what happens to the one you're in?
  • Kindness is for free.