Sophie - Even voorstellen

Ik ben dus Sophie, alias Soof. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt om te doen wat ze doen en daarnaast ook in allerlei filosofische levensvragen. Zoals: wat is nou eigenlijk geluk? Iedereen streeft ernaar, maar wanneer ben je nou eigenlijk écht gelukkig? En wat is daar dan voor nodig? En waarom lukt het velen van ons niet om voldoening en vervulling in onszelf te voelen, als we – uiteindelijk - vaak na veel hard werken, afzien en ploeteren - alles hebben bereikt, waarvan we toch écht dachten dat het ons gelukkig zou maken? Nou ja, zulke dingen dingen dus, die boeien mij en houden mij bezig. Niet zo raar dus dat ik na mijn middelbare school graag psychologie wilde gaan studeren, Maar ik wist ook dat daar een stevig pakket aan statistiek bij zat en daardoor haakte ik af. Veel te moeilijk voor mij, dacht ik. Het werd een rechtenstudie. En alhoewel me dat zeker geen windeieren heeft gelegd en het een goede basis vormde voor alle juridische en ook niet juridische banen die ik na mijn studie heb gedaan, was het niet de keuze van mijn hart, maar van mijn hoofd.

Maar – en daar komt de filoSoof in mij weer naar boven – het leven loopt kennelijk toch zoals het lopen moet, want ik ben inmiddels, ruim 20 jaar later, toch weer uitgekomen bij wat ik het allerliefste doe, het allerleukste vind. En dat is het begeleiden van mensen bij belangrijke vraagstukken in hun leven. En daarmee het mensen op weg helpen hun ‘eigen pad’ weer terug te vinden, eigenlijk net zoals ik zelf ook mijn eigen pad weer heb teruggevonden.

Ik schreef een boek over mijn persoonlijke zoektocht, het kreeg de titel 'Houd vol, lief hart'. Wil je alvast een sneak preview van waar het boek over gaat, kijk dan onder het kopje 'Boek'.

  • Always believe that something wonderful is about to happen.
  • Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
  • Never let your fear decide your future.
  • You know all those things you've always wanted to do? You should go do them.
  • At this very moment, life is perfect.
  • If you're always racing to the next moment, what happens to the one you're in?
  • Kindness is for free.