Sophie - Way of life

Voor de rest ben ik altijd op zoek naar manieren om in het drukke bestaan van alledag, gezond en bewust te leven. We kennen allemaal wel het gevoel dat als het druk is, je minder zin of geen tijd hebt om bijvoorbeeld gezond te koken. Op dat soort momenten grijp je makkelijker naar vet of kant en klaar ‘makkelijk’ eten. Terwijl dat er vaak juist voor zorgt, dat je je (nog) minder fit voelt. Ik ben zelf dan ook altijd op zoek naar simpele en makkelijk te bereiden gezonde recepten die niet teveel tijd kosten om te maken.

Hetzelfde geldt overigens voor bewegen. Sporten schiet er in drukke tijden ook vaak bij in. Maar lichaamsbeweging hoeft niet te betekenen dat je 2 of 3 keer in de week naar de sportschool gaat. Er zijn ook andere manieren om fit te blijven, zonder dat het teveel tijd kost. En als je het druk hebt, is dat écht belangrijk te blijven doen. Your body is your temple. Zelf 'zweer' ik bijvoorbeeld bij 'de 5 Tibetanen'. Dat zijn 5 yoga-oefeningen die ik elke ochtend doe. Het kost me hooguit 10-15 minuten en ik voel me er enorm goed bij.

Gezond eten en bewegen zijn dus écht belangrijk voor je lichaam om je goed te voelen. Ook het inbouwen van rustmomenten, om even te ‘voelen’ hoe je erbij staat, zijn belangrijk. Als het je even boven het hoofd groeit, is het belangrijk om dat tijdig te signaleren en dan is het de kunst om écht even ‘streng’ te zijn voor jezelf en een moment prikken om even wat energie op te doen. En dat kan dan zomaar zoiets simpels zijn als even in je eentje ergens een koffie drinken met een tijdschriftje of de krant zonder dat je verder iets hoeft. En dan natuurlijk wel even je telefoon op vliegtuigmodus zetten….

Wat ik eigenlijk wil zeggen is: zorg goed voor jezelf, zodat je ook goed kunt zijn voor de mensen om je heen. En ik zeg dit natuurlijk net zo hard tegen mezelf, want laten we eerlijk zijn: Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar in real life blijft het natuurlijk een uitdaging om echt zo te leven, ook voor mij smiley
  • Always believe that something wonderful is about to happen.
  • Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
  • Never let your fear decide your future.
  • You know all those things you've always wanted to do? You should go do them.
  • At this very moment, life is perfect.
  • If you're always racing to the next moment, what happens to the one you're in?
  • Kindness is for free.